Web Analytics Made Easy - Statcounter

در هفته بسیج، کاروان رسانه‌ای استان به دیدن طرح‌های کارآفرینی رفت که با کمک بسیج سازندگی سپاه عاشورا شکل گرفته و زمینه اشتغال چندین نفر در شهرستان‌های دورافتاده را فراهم کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، بسیج سازندگی نامی آشنا پس از حوادث و بلایای طبیعی است، همان نامی که بعد از آوار مشکلات و سختی بلاهای طبیعی به باری مردم می‌شتابد اما در کنار حوادث و بلایای طبیعی، نام بسیج سازندگی با اردوهای جهادی نیز عجین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردوهای جهادی که بیشتر متشکل از دانشجویان، دانش‌آموزان، طلاب و پزشکان است تا در راستای اهداف واقعی انقلاب اسلامی در راستای خدمت به مناطق محروم و مستضعفین جامعه تلاش کنند و روحیه ایثار و جهاد را در زندگی اجتماعی مردم و به ویژه جوانان جاری سازد، جوانانی که شاید در شهرهای بزرگ و برخوردار سختی چندانی نکشیده باشند اما به هنگام حضور در اردوهای جهادی مردانه برای حل مشکلات مناطق دورافتاده و روستایی کار می‌کنند.

فعالیت‌های بسیج سازندگی اما به همین‌جا ختم نمی‌شود و کمک به ایجاد اشتغال به ویژه در راستای اقتصاد مقاومتی در قالب ارائه تسهیلات یکی دیگر از اقدامات بسیج سازندگی است، تسهیلاتی که گره از کار بسیاری باز کرده و در دوردست‌ترین روستاهای استان نیز کسب و کار کوچک اما حلال خانواده‌ها را رونق بخشیده است.

به همین منظور بود که با کاروان رسانه‌ای استان همراه شدیم تا نمونه ای از اقدامات و نتایج فعالیت‌های بسیج سازندگی استان را به تصویر بکشیم، اقداماتی که در این وانفسای مشکلات اقتصادی و معیشتی غنیمتی دلگرم کننده بود.

درآمد 100 میلیون تومانی در سایه وام بسیج سازندگی

مقصد نخستمان شهرستان ملکان بود، به ساعت ما فاصله تبریز تا ملکان 2 ساعت بیشتر نبود و اگرچه راه برای اصحاب رسانه طولانی به نظر می‌رسید اما طول راه و خستگی آن با دیدن این شهرستان زیبا از تن به در شد. ملکان را باید پیشرفته‌تر و زیباتر از برخی شهرستان‌های همترازش دید و تمیزی این شهر، وسعت و پیشرفت آن نیز موید همین مساله بود.

مقصد نخست اما بسیج سازندگی ملکان بود که علی‌رغم ساختمانی کوچک کارهای بزرگی در آن انجام می‌شد و از همان لحظه نخست مهمان‌نوازی و صمیمیت مردم و مسئولین این شهرستان زبان گویایی بود برای پیشرفته بودن آن نسبت به سایر شهرستان‌ها.

مقصد اصلی اما یکی از روستاهای اطراف ملکان بود، جایی که مجتبی خانبابایی در آن فارم پرورش ماهی راه انداخته بود که به گفته خودش سالانه بین 80 تا 100 میلیون تومان درآمد برایش داشته است.

این کارآفرین ملکانی در گفت‌وگو با خبرنگاران با در خصوص آغاز پرورش ماهی می‌گوید: "از سال 79 پروانه تاسیس این فارم پرورش ماهی را دریافت کردم اما در سال 84 در مساحتی در حدود سه هکتار شروع به فعالیت کردم و تا به امروز نیز این فعالیت ادامه دارد."

وی ادامه می‌دهد:" این کار را با کمک وام بسیج سازندگی آغاز کردم و اگر این وام نبود نمی‌توانستم فعالیتم را شروع کنم همانطور که در سال 79 پروانه دریافت کردم اما در سال 84 با کمک وام بسیج سازندگی توانستم کارم را آغاز کنم."

خانبابایی درباره میزان تولید سالانه این فارم پرورش ماهی و سود آن توضیح می‌دهد:" سالانه 50 تا 60 تن تولید ماهی داریم که چیزی در حدود 80 تا 100 میلیون تومان درآمد سالانه دارد و به استان‌ آذربایجان‌غربی و شهرهای آذربایجان‌شرقی صادرات داریم."

از این کارآفرین موفث درباره میزان اشتغالزایی این مزرعه پرورش ماهی سوال می‌کنم که تاکید می‌کند:" به صورت مستقیم برای پنج نفر و به صورت غیرمستقیم برای 15 نفر در همین مزرعه اشتغالزایی صورت گرفته است که با وسعت بخشیدن به کار می‌تواند این تعداد افزایش یابد."

با پذیرایی گرم خانواده خانبابایی از این کارآفرین موفق خداحافظی می‌کنیم تا مزرعه سر سبزش را به مقصد حاشیه شهر ملکان و دیدن یکی دیگر از کاآفرین‌های موفق ترک کنیم، تسهیلاتی که بسیج سازندگی در اختیار مجتبی خانبابایی گذاشته بود راه اشتغال 20 نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم باز کرده است و با خودم فکر می‌کنم چندین نفر دیگر می‌توانند در کنار خانبابایی‌ها با حمایتی کوچک نه تنها روزی حلال برای خودشان بلکه برای دیگران نیز فراهم کنند.

مادر و پسری که از صفر به همه چیز رسیدند

کاروان رسانه‌ای ما با عبور از ملکان به حاشیه این شهر می‌رود تا در مهد تولید انگور و دوشاب از کارگاه تولید دوشابی که به همت یک خانواده سه نفره و با کمک بسیج سازندگی شروع به کار کرده است دیدن کند.

مرضیه خانم پیرزنی خوش‌برخورد است که در همان بدو ورود به گرمی از ما استقبال کرده و با روی خوش روند تولید دوشاب خرما را به ما نشان می‌دهد، ظاهرا دوشاب فقط برای انگور نیست و برخلاف تصورم دوشاب خرما هم یکی از تولیدات ملکانی ها است که با استقبال خوبی مواجه شده است.

این خانم کارآفرین که به همراه پسرش در این کارگاه حضور دارند مدام در حال تشکر از رئیس بسیج سازندگی شهرستانش است که راه تولید را برایش باز کرده است، خصلت سادگی روستایی‌ها همین است که قدردان تمام کارهایی هستند که برایشان انجام می‌شود و در صحبت‌های مرضیه خانم هم این قدردانی و مهربانی موج می‌زند.

مرضیه خانم میزان تولید روزانه دوشابشان را یک تن می‌خواند و تاکید دارد:" قبل از این کار مغازه داشتم و پارچه می‌فروختم برای یک وام پنج میلیون تومانی به بسیج سازندگی رفته بودم که آنجا به من گفتند برای چنین کارهایی نیز وام می‌دهیم وقتی به خانه برگشتم موضوع را با پسرم در میان گذاشتم و قرار شد وام را از بسیج سازندگی دریافت کنیم و این کار را شروع کنیم."

وی ادامه می‌دهد:" سی میلیون تومان از بسیج سازندگی وام گرفتیم و این کارگاه تولیدی را راه‌اندازی کردیم، من و پسرم این کار را از صفر شروع کردیم و حالا این محصولمان را به شهرهای پیرانشهر، بوکان، مهاباد، شاهین‌دژ، اردبیل و مشکین‌شهر صادر می‌کنیم."

این خانم کارآفرین که برای پنج نفر به طور مستقیم اشتغالزایی انجام داده است، عنوان می‌کند:" از بسیج سازندگی بسیار تشکر می‌کنم بعد از خدا تنها کسی که پشت من ایستاد رئیس بسیج سازندگی ملکان بود تا این کار را راه‌اندازی کنم و حالا خداراشکر درآمدم بسیار خوب است."

عراق، مقصد صادرات جوجه غازهای بنابی

از این کارگاه تولید دوشاب با گرفتن عکسی یادگاری خداحافظی می‌کنم تا به سوی بناب حرکت کنیم، سومین مقصد ما برای بازدید از مزرعه کوچک پرورش غازی است که توسط یک جوان اداره می‌شود جوانی که در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کرده اما با کمک بسیج سازندگی مزرعه پرورش غاز راه‌اندازی کرده تا از تحصیلاتش برای فروش محصولات مزرعه‌اش به کشورهایی مانند عراق و ترکیه استفاده کند.

بعد از گذشت یک ساعت به روستایی در نزدیکی شهرستان بناب می‌رسیم و بازهم مانند بازدیدهای قبلی با استقبال گرم میزبان مواجه می‌شویم، در نگاه اول وسعت مزرعه و تعداد غازها به نظرم اندک است و با یک حساب سرانگشتی شاید تعداد غازها به 50 عدد برسد اما با توضیحات این کارآفرین جوان به دلیل کم بودن این غازها پی می‌برم.

حمید رستم‌زاده جوان اهل شهرستان بناب است که در مقطع لیسانس رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کرده اما با تسهیلاتی که از بسیج سازندگی دریافت کرده است اقدام به راه‌اندازی مزرعه غاز نموده است، این جوان بنابی کارش را با 12 غاز شروع کرده و توضیح می‌دهد:" کارم را با 15 میلیون تومان وامی که از بسیج سازندگی سپاه دریافت کردم آغاز نمودم و در سال نخست این این 12 غاز را به 100غاز رساندم و بعد از آن با جوجه‌کشی این جوجه‌ها را به کشورهایی مثل عراق صادر می‌کنم، دلیل تعداد کم این غازها این است که این غازها گوشتی نیستند و بیشتر برای جوجه کشی و تخم‌گذاری استفاده می‌شوند."

رستم‌زاده تصریح می‌کند:" اینکه چطور به کشوری مثل عراق صادرات دارم به دلیل سایتی است که ایجاد کردم و از طریق این سایت از کشورهایی مانند عراق،ترکیه و آذربایجان تماس می‌گیرند اما مشتری ثابت من عراق است و سود بسیار خوبی هم دارم زیرا غاز حیوانی است که به سختی بیمار می‌شود و ضرردهی زیادی ندارد."

وی با بیان اینکه طرح توسعه مزرعه‌اش را آماده کرده است،عنوان می‌کند:" برا این کار نیاز به وام بیشتری دارم زیرا این کار در چندین طرح است که تولید گوشت ارگانیک یکی از آنهاست."

با این جوان خوش فکر بنابی و مادرش که در حیاط خانه‌شان نظاره‌گر ما بودند خداحافظی می‌کنیم و با خودم به رویاپردازی مشغول می‌شوم که شاید سال بعد که گذرمان به بناب افتاد با یک مزرعه پرورش غاز وسیع با چند صد کارگر روبرو شویم.

در غروب آفتاب بناب را به مقصد تبریز ترک می‌کنیم و در حالیکه کوله بارمان را از تجربیات موفقیت‌های هرچند ساده اما راهگشا پر کرده‌ایم از مردمانی خداحافظی می‌کنیم که همتشان در سایه کمک بسیج سازندگی سپاه شکوفا شده و راه اشتغال برای خودشان و دیگران را فراهم کرده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۱۵۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح

صنعت نفت و گاز طی سال های گذشته هدف تحریم ها قرار گرفتند و برای فروش آن ها از مبادی رسمی با مشکلات عدیده ای روبرو شدیم. هدف تحریم کنندگان این بود که از طریق مسدود کردن راه های کسب درآمدهای ارزی کشور به دولت فشار بیاورند که در مذاکرات تسلیم شود. اما در نهایت این اتفاق نیفتاد و راه هایی برای فروش نفت و گاز کشور پیدا کردیم. فروش گاز کشور از طریق خطوط لوله صورت می گیرد و مشتریان ما همسایگان هستند. در همین راستا، وزارت نفت به اعمال دیپلماسی فعال انرژی به منظور ایجاد بستری برای فروش گاز کشور مبادرت کرد.  در چارچوب سیاست های وزارت نفت شاهد اقداماتی همچون بهبود روابط با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور و تلاش برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) هستیم.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم بر اثر به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی توسط دولت فعلی حاصل شد.  سهراب دل انگیزان، استاد اقتصاد دانشگاه رازی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشور طی سال های گذشته و حل و فصل مشکلات مان با همسایگان در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: منطقی است که باید در تبادلات انرژی خود را در منطقه بهبود ببخشیم و از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

وی ادامه داد: موفقیت در حوزه توسعه روابط با همسایگان در حوزه انرژی بسیار کلیدی و مهم است زیرا که ارتباط با همسایگان در حوزه انرژی به کاهش هزینه های حمل و نقل، بهبود روابط سیاسی و تقویت ارتباطات مرزی منجر می شود و به لحاظ کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری به نفع ماست. به همین دلیل، دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط دولت اهمیت دارد. از همین رو دولت توانست هوشمندی خوبی در زمینه از سرگیری سوآپ گاز با ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: با توجه به تمامی آنچه در بالا گفته شد، احیای روابط مان با ترکمنستان و از سر گیری سوآپ گاز از این کشور مثبت ارزیابی می شود.

دل انگیزان گفت: برنامه ریزی برای افزایش مبادلات انرژی با پاکستان در وزارت نفت کشور اقدام درستی است. از ابتدا در چارچوب اکو ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان بنیانگذاران این سازمان مکلف بودند در بخش هایی که در حوزه های مشترک قرار دارند، رابطه تهاتری با یکدیگر برقرار کنند.

وی ادامه داد: پاکستان به دلیل برخی مشکلات در صدد است که به تقویت روابط با کشورهای همسایه فارغ از مخالفت آمریکا بپردازد. این فرصت خوبی برای تهران است که به تقویت روابط در حوزه انرژی با اسلام آباد بپردازد. در همین ارتباط، قرار شده است که پاکستان خط لوله صلح را در بخش مربوط به خودش تکمیل کند که اتفاق خوبی است.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: در برقراری روابط با پاکستان باید مراقبت کنیم که تبادلات با پول ایران و یا پول دو طرف صورت بگیرد. همچنین باید به دنبال انعقاد قراردادهای بلندمدت با اسلام آباد باشیم.

دل انگیزان گفت: کلیت دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط وزارت نفت از این منظر که دولت را وارد ارتباطات مسالمت آمیز با کشورهای همسایه می کند، بسیار قابل قبول است.

وی ادامه داد: به اجرا گذاشتن سیاست هایی همچون توسعه زنجیره ارزش محصولات و صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها مثبت ارزیابی می شود. همچنین در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز باید دقت کنیم که ظرفیت خود را برای نگه داشت متخصصان در داخل حفظ کنیم و این سیاست بستری برای خروج متخصصان از کشور نشود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • سرمایه‌گذاری صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • بسیج همراه مردم در جبران خسارت های سیل
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • تمساح خونی و سال گربه زیر سایه مست عشق
  • صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف