Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج سازندگی آذربایجان‌شرقی در یک سال گذشته قدم‌های بسیار خوبی در حوزه اشتغالزایی و محرومیت زدایی برداشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج،  صبح یکی از روزهای اردیبهشت، اصحاب رسانه با مسئولین بسیج سازندگی آذربایجان‌شرقی همراه می‌شوند تا از خدمات و فعالیت‌های یک سال اخیر این سازمان گزارشی تهیه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارشی که با دادن آمارها تکمیل نمی‌شود و باید از نزدیک لمس کرد که بسیج سازندگی استان چه گام‌هایی در حوزه محرومیت‌زدایی، اشتغالزایی و کمک‌های مومنانه برمی‌دارد.

مقصد اول شهرستان ممقان است؛ شهری که به پایتخت نخود و نخودچی جهان معروف است. تعداد کارگاه‌های پخت و فرآوری نخود در این شهر اگر بیشتر از تعداد خانه‌های این شهر نباشد کمتر هم نیست و پخت و فرآوری نخود یکی از اصلی‌ترین شغل مردم این شهرستان است. بیشتر کارگاه‌های این شهر به صورت کارگاه‌های کوچک درآمده و در آنها از سه تا ۱۰ نفر مشغول به کار هستند.

پایتخت نخود و نخودچی جهان

جواد اژدری، رییس اتحادیه آجیل و خشکبار و نخود ممقان در گفت‌وگو با خبرنگاران به ویژگی‌های تولیدی این شهرستان اشاره کرده و می‌گوید: ممقان در دنیا دومین تولیدکننده و فرآوری کننده نخودچی است و ۱۳۰۰ کارگاه نخودچی در این شهرستان مشغول به کارند و ۱۰۰ هزار تن تولید دارند.

وی با اشاره به اینکه نخود و نخودچی ممقان به کشورها و استان‌های دیگر صادر می‌شود، عنوان می‌کند: ۴۰ درصد تولید ما به سایر استان‌ها و به ویژه استان‌های زیارتی صادر می‌شود اما به اکثر کشورهای دنیا به ویژه کشورهای همسایه هم صادرات داریم، به خاطر تحریم‌ها نخود و نخودچی ممقان از طریق کشورهای خلیج فارس به اروپا و آمریکا هم صادر می‌شود. از این مسیر حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار دلار صادرات داشته‎‌ایم.

 

کارگاه پخت و فرآوری نخود

رییس اتحادیه آجیل و خشکبار و نخود ممقان در پاسخ به این سوال که چند نفر در این شغل مشغول به کار هستند، توضیح می‌دهد: فقط در ممقان ۸ هزار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و به صورت غیر مستقیم هم تمام آجیل فروشان کشور که دو میلیون نفر هستند،نخود ممقان را می‌فروشند. مشکل اشتغال در ممقان نداریم و از شهرهای دیگر هم برای کار به اینجا می‌آیند.

وام بسیج سازندگی به کارگاه‌های کوچک

وی در خصوص کمک‌های بسیج سازندگی به کارگاه‌های پخت و فرآوری نخود ممقان می‌گوید: بسیج سازندگی آذربایجان‌شرقی در حدود یک میلیارد و سیصد میلیون تومان به کارگاه‌های مختلف نخود ممقان وام داده است که هر کارگاه تقریبا ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان وام دریافت کرده اما امسال هم به حمایت بسیج سازندگی نیاز داریم.

مقصد بعدی روستاهای شهرستان آذرشهر است؛ روستاهایی که یا بسیج سازندگی در آنها برای محرومین خانه ساخته و یا با کمک بسیج سازندگی صندوق‌هایی برای تامین وام به اهالی محل ایجاد کرده‌اند. بازدید از دو خانه‌ی ساخته شده توسط بسیج سازندگی نشان می‌دهد که این خانه‌ها نه تنها درمتراژ بالایی ساخته می‌شوند بلکه اصولی‌ساز بوده و به زیباترین شکل ممکن هم ساخته شده‌اند.

سرهنگ دوم پاسدار جواد رحیم زاده در بازدید از خانه‌‌‌های احسان که توسط گروه‌های جهادی و با همراهی خیّرین ساخته شده اند، می‌گوید: صفر تا صد این خانه‌ها توسط گروه‌‌‌های جهادی ساخته شده و بعضی از این خانه‌ها مخصوص افرادی است که تحت پوشش هیچ کدام از نهادهای حمایتی نیستند.

پناهِ “خانه احسان” بر محرومین

وی ادامه می‌دهد: تاکنون ۳۰ واحد خانه احسان احداث شده و برای امسال نیز حدود ۱۰۰ خانه را در نظر گرفته ایم و اعلام آمادگی کرده‌ایم تا برای افراد تحت پوشش که توانایی ساخت خانه ندارند نیز خانه احداث کنیم. ما برای کسانی خانه درست می‌کنیم که واقعا محرومند و توان ساخت سرپناهی ندارند.

 

ساخت خانه برای خانواده دارای دو کودک معلول

مسئول بسیج سازندگی سپاه ناحیه آذرشهر درباره مساله اشتغالزایی هم می‌گوید: کسی نمی‌تواند در آذرشهر ادعا کند که من کار می‌خواستم و کاری برای من نبود زیرا ما تمام کسانی را که برای کار مراجعه می‌کنند به کارخانه‌های شهرک سلیمی‌معرفی می‌کنیم و خودمان هم ضامنشان می‌شویم. همچنین برای خانم‌ها هم شغل‌های نیمه وقتی مانند برداشت گل محمدی و سیر داریم.

مقصد بعدی پایگاه بسیجی است که این روزها با کمک بسیج سازندگی صندوق وامی‌ایجاد کرده‌اند که هم اعضای و هم دریافت کنندگان وام اهالی روستا هستند. خانم رضایی مسئولین این صندوق درباره تشکیل این صندوق عنوان می‌کند: سال ۹۷ این صندوق با حمایت بسیج سازندگی و با عضویت ۳۰ نفر و با سپرده یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تشکیل شد؛ البته در ابتدا بخاطر بدبینی که به موضوع تعاونی‌ها ایجاد شده بود کسی برایاین مساله پیش قدم نشد اما بسیج سازندگی مردم را توجیه کرد که همه کارها دست مردم خواهد بود.

صندوق وام مردمی‌برای حل مشکلات

وی با اشاره به نحوه وام این صندوق می‌گوید: اعضا می‌توانندپنج برابر سپرده خودشان را وام بگیرند و این وام سود هم ندارد، البته وام فقط برای افراد ضعیف است و مثلا کسی نمی‌تواند ده میلیون تومان گذاشته و ۵۰ میلیون وام بردارد بلکه وام برای مبالغ کمتر و افراد ضعیفتر است. این صندوق امروز ۲۰۰ نفر عضو دارد و کل سپرده هم ۴۰۰ میلیون بود که ۳۳۷ میلیون وام داده شده است.

خانم رضایی درباره نقش بسیج سازندگی در ایجاد این صندوق اظهار می‌کند: بسیج سازندگی تا به امروز حتی یک ریال هم به این صندوق نداده بلکه نقش بسیج سازندگی حمایت از ایجاد و ادامه راه صندوق بوده تا مردم با اعتماد به این صنوق مشکلات خودشان را حل کنند. تمام سپرده‌ها مردمی‌است و وام هم به همین سپرده گذاران داده می‌‎شود و بسیج سازندگی هم ما را در اداره صندوق حمایت می‌کند.

بسیج سازندگی جورِ دولت را می‌کشد

مقصد بعدی این سفر،  شهر سردرود، پایتخت جهانی فرش دستبافت بود. پایتخت فرشی که به گفته رئیس اتحادیه تابلو فرش سردرود این روزها با حمایت‌های بسیج سازندگی به کار ادامه می‌دهد و خبری از کمک‌های دولتی نیست. هادی ابری، رئیس اتحادیه تابلو فروش سردرود درخصوص وضعیت تابلو فرش سردرود توضیح می‌دهد: با شیوع کرونا باشعار در خانه بمانیم در خانه ببافیم کار را تعطیل نکردیم و در این مدت هم تنها حمایت بسیج سازندگی را داشتیم و دولت هیچ حمایتی از ما نکرده است.

وی ادامه می‌دهد: بسیج سازندگی وام‌‌‌های ۱۰ تا ۱۵میلیونی به بافندگان داده و در بخش معرفی و ساخت تیزر برای تابلو فرش کمک‌های زیادی کرده است. وقتی سردار زهرایی با همین بافندگان نشسته و حرف‌هایشان را شنید برای تمام کارگران دلگرمی‌بزرگ شد، البته این کارها وظیفه دولت بود اما بسیج سازندگی آن را به دوش می‌کشد.

 

کارگاه قالی بافی در سردرود

ابری با اشاره به میزان اشتغالزایی تابلو فرش سردرود می‌گوید: سردرود بیکار ندارد بلکه برای ده برابر جمعیت خود اشتغالزایی کرده و این مساله در هیچ کجای ایران دیده نمی‌شود. سالهای قبل دستمزد بافندگان به قدری کم بود که خجالت می‌کشیدند بگویند که ما بافنده فرش هستیم اما امروز افرادی در همین کارگاه‌ها هستند که سه برابر قانون کار حقوق می‌گیرند و به شغلشان افتخار می‌کنند.

وی در خصوص وضعیت صادرات تابلو فرش عنوان می‌کند: میزان صادرات فرش به دلیل شرط بازگشت ارز به شدت کاهش یافته زیرا برخی فرش‌های ما در گالری‌ها جهان سالها زمان می‌برد فروخته و پول آن برگردانده شود. متاسفانه دولت با این کار جلوی صادرات را عملا گرفته است و به همین خاطر مشکلات زیادی به وجود آمده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نخود و نخودچی بسیج سازندگی مشغول به کار نخود ممقان ساخته شده تابلو فرش کارگاه ها خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۷۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پناه عجیب اریک تن هاخ به تاریخ؛ وقتی تیم‌سازی مفهومش را از دست می‌دهد

 اریک تن هاخ معتقد است تیم او مانند منچستریونایتد در فصل 05-2004 به دلیل «تیم‌سازی»، فوتبال خوبی بازی نمی‌کند. 

طرفداری | پس از پیروزی مقابل تیم بیستم جدول در اولدترافورد، منچستریونایتد نتوانست مقابل برنلی رده نوزدهمی به مسیر پیروزی متوالی در لیگ برتر بازگردد. 

در روزهایی که جیسون ویلکاکس وظیفه نظارت بر روی رویکرد فنی و مدیریتی اریک تن هاخ را برعهده گرفته است، شیاطین سرخ در کنار از دست دادن رتبه چهارم، ممکن است با بدترین رتبه تاریخش در لیگ برتر مواجه شوند. در واقع، اندک امید منچستریونایتد برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان اروپا با ناکامی تیم‌های انگلیسی در رقابت‌های اروپایی از بین رفت. در صورت دو پیروزی توسط نمایندگان آلمان در لیگ قهرمانان و لیگ اروپا، سهمیه پنجم فصل آینده به بوندسلیگا اختصاص خواهد یافت. با این حال، مشکلات منچستریونایتد فراتر از حضور در رقابت‌های اروپایی است. تیم تحت هدایت اریک تن هاخ در دومین فصل سرمربی هلندی در یک کابوس به تمام معنا قرار گرفته است. در کنار انبوهی از رکوردهای منفی و حذف تحقیرآمیز در لیگ قهرمانان اروپا، رویکردهای تاکتیکی و فنی تن هاخ زیر سوال رفته است. منچستریونایتد با وجود بحران مصدومیت هرگز نتوانسته است فوتبال پویا و امیدوارکننده به نمایش بگذارد. 

در کنار مشکلات داخل زمین، اخیرا اریک تن هاخ در فضای رسانه‌ای نیز درگیر حواشی متعددی شده است. تن هاخ تصمیم گرفته است به سوالات خبرنگاران منتقدش پاسخ ندهد. اتفاقی که مطابق قوانین رسانه‌ای حق طبیعی اوست اما به نظر نمی‌رسد حرکت درستی برای دفاع از «پیشرفت» و «تیم‌سازی» باشد. مرد هلندی پس از تساوی مقابل برنلی تصمیم گرفت سیری در تاریخ داشته باشد. او به فصل 05-2004 اشاره کرد و گفت که «منچستریونایتدِ بزرگ» در آن فصل فوتبال بسیار خوبی بازی نمی‌کرد:

مقایسه تیم جوان و در حال پیشرفت فعلی با منچستریونایتد سابق عادلانه نیست. کاملا اشتباه است. آن‌ها منچستریونایتد 05-2004 را فراموش کرده‌اند، آن تیم نیز فوتبال فوق‌العاد‌ه‌ای بازی نمی‌کرد. 

ادعاهای مرد هلندی باعث تعجب آدام کرفتون، ژورنالیست اتلتیک شد. او در پاسخ به تن هاخ نوشت:

تیم فصل 05-2004 در رتبه سوم قرار گرفت. تنها 5 بازی را در لیگ برتر واگذار کرد، تفاضل گل 32+ داشت، از گروهش در اروپا صعود کرد و 19 کلین شیت به ثبت رساند! 

یک کاربر در پاسخ به کرفتون نوشت:

در ضمن آن فصل فرگوسن با رقم زدن یکی از بهترین عملکردهاش، قهرمان فصل را رفت و برگشت شکست داد. گارناچو و مینو خوب هستند اما آن‌ها رونی و رونالدو نخواهند شد.  

کاربر دیگری به شوخی نوشت:

می‌خوای اتلتیک هم از کنفرانس خبری محروم بشه؟ 

منچستریونایتد در هفته سی و پنجم لیگ برتر تفاضل گل 1+ دارد. آن‌ها که تا مقطع فعلی 12 بار شکست خورده‌اند، در ادامه به مصاف کریستال پالاس، آرسنال، نیوکاسل و برایتون خواهند رفت. 

از دست ندهید ????????????????????????

ژوزه مورایس: باافتخار مسلمان شدم و عضوی از یک خانواده ایرانی‌ام آرنه اسلوت سرمربی جدید لیورپول لغو قانون رشد چگونه فوتبال ایتالیا را نابود می‌کند؟ بازیکن فرانسوی به دلیل عوارض واکسن کرونا از فایزر شکایت کرد!

دیگر خبرها

  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان
  • پناه عجیب اریک تن هاخ به تاریخ؛ وقتی تیم‌سازی مفهومش را از دست می‌دهد
  • ویزیت رایگان در روستای صدیف سنچولی بخش قرقری هیرمند
  • بسیج همراه مردم در جبران خسارت های سیل
  • امداد رسانی گروه‌های جهادی بسیج در سیل بم
  • اجرای ۶۰ طرح محرومیت‌زدایی در پلدشت
  • بیمارستانی برای درمان محرومین/ اینجا خدمت حال و هوای دیگری دارد
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟